Maukas lihaton risottoresepti kahdelle.
Ainekset
¾ dl classic oliiviöljyä
2 dl arborio risottoriisiä
2 salottisipulia
1 ras Emperor siitakesieniä (säästä muutama koristeluun)
0,5 dl valkoviiniä
2 rkl valkoviinietikkaa
6 dl kanalientä tai kasvislientä
60 g parmesan juustoa raastettuna
50 voita
(suolaa)
Koristeluun:
paistettuja sieniä
basilikaa
Valmistus
Kiehauta kanaliemi ja pidä se lämpimänä.
Pilko sipuli ja sienet.
Kuumenna oliiviöljy paksupohjaisessa kattilassa keskilämmöllä.
Lisää sipuli ja sienet ja paista hetki.
Lisää riisi ja kuullota, kunnes riisin pinta muuttuu kiiltäväksi.
Lisää valkoviini ja valkoviinietikka, keitä hetki ja pienennä lämpöä.
Lisää kauhallinen kanalientä ja anna risoton hautua, kunnes liemi on imeytynyt riisiin.
Lisää seuraava kauhallinen ja tee samoin. Toista kunnes riisi on kypsää mutta purtavaa.
Siirrä kattila liedeltä ja lisää joukkoon voi voimakkaasti vatkaten.
Sekoita lopuksi joukkoon raastettu parmesan. Tarkista maku ja lisää suolaa tarvittaessa.
Mikäli risotto on liian paksua, lisää joukkoon hieman kanalientä. Risoton oikea koostumus on valuvaa.
Raasta risoton päälle vielä hieman parmesania.
Paista loput sienet pannulla ja koristele annos paistetuilla sienillä ja tuoreella basilikalla.
Resepti: Pasi Kuronen / Liemi & Linssi Oy
Kommentare