Tästä japanilaisesta nuudeliruoasta on olemassa useita erilaisia variaatioita. Tästä reseptistä, jossa on käytetty siitakesieniä ja porsaan sisäfilettä, syntyy kaksi runsasta annosta tai neljä alkuruoka-annosta.
Ainekset
2 rkl seesamiöljyä
1 ras Emperor siitakesieniä
2 tl tuoretta inkivääriä hienonnettuna
2 valkosipulin kynttä hienonnettuna
3 rkl soijakastiketta
2 rkl miriniä
1 punainen chili viipaloituna
8 dl vahvaa kanalientä (8 dl vettä ja 2 kanaliemikuutiota)
Suolaa
2 kananmunaa
Puoli pakettia (100 g) Santa Maria Egg noodeleita
200 g porsaan sisäfileetä paistettuna
1 dl kevätsipulia pilkottuna
Seesaminsiemeniä
Tuoretta korianteria
Valmistus
Keitä munia suolatussa vedessä 7 minuuttia.
Hienonna inkivääri ja valkosipulit.
Viipaloi siitakesienet.
Kuumenna seesamiöljy kattilassa.
Lisää siitakesienet, inkivääri, valkosipuli, soija, mirini ja chili. Keitä pari minuuttia.
Lisää joukkoon kanaliemi ja keitä 5 minuuttia.
Lisää nuudelit ja keitä 5 minuuttia. Tarkista maku ja lisää suolaa tarvittaessa.
Annostele lientä ja nuudeleita lautasille, lisää munanpuolikkaat ja viipaloitu porsaanfilee.
Viimeistele annos kevätsipulilla, korianterilla ja seesaminsiemenillä.
Resepti: Pasi Kuronen / Liemi & Linssi Oy
コメント