top of page

Ramen siitakesienillä ja porsaan sisäfileellä

Tästä japanilaisesta nuudeliruoasta on olemassa useita erilaisia variaatioita. Tästä reseptistä, jossa on käytetty siitakesieniä ja porsaan sisäfilettä, syntyy kaksi runsasta annosta tai neljä alkuruoka-annosta.



Ainekset

 
  • 2 rkl seesamiöljyä

  • 1 ras Emperor siitakesieniä

  • 2 tl tuoretta inkivääriä hienonnettuna

  • 2 valkosipulin kynttä hienonnettuna

  • 3 rkl soijakastiketta

  • 2 rkl miriniä

  • 1 punainen chili viipaloituna

  • 8 dl vahvaa kanalientä (8 dl vettä ja 2 kanaliemikuutiota)

  • Suolaa


  • 2 kananmunaa

  • Puoli pakettia (100 g) Santa Maria Egg noodeleita


  • 200 g porsaan sisäfileetä paistettuna


  • 1 dl kevätsipulia pilkottuna

  • Seesaminsiemeniä

  • Tuoretta korianteria



Valmistus

 
  1. Keitä munia suolatussa vedessä 7 minuuttia.

  2. Hienonna inkivääri ja valkosipulit.

  3. Viipaloi siitakesienet.

  4. Kuumenna seesamiöljy kattilassa.

  5. Lisää siitakesienet, inkivääri, valkosipuli, soija, mirini ja chili. Keitä pari minuuttia.

  6. Lisää joukkoon kanaliemi ja keitä 5 minuuttia.

  7. Lisää nuudelit ja keitä 5 minuuttia. Tarkista maku ja lisää suolaa tarvittaessa.

  8. Annostele lientä ja nuudeleita lautasille, lisää munanpuolikkaat ja viipaloitu porsaanfilee.

  9. Viimeistele annos kevätsipulilla, korianterilla ja seesaminsiemenillä.




Resepti: Pasi Kuronen / Liemi & Linssi Oy

コメント


bottom of page