top of page

Ramen siitakesienillä ja porsaan sisäfileellä

  • Writer: Essi Kipinoinen
    Essi Kipinoinen
  • 31. elok. 2023
  • 1 min käytetty lukemiseen

Tästä japanilaisesta nuudeliruoasta on olemassa useita erilaisia variaatioita. Tästä reseptistä, jossa on käytetty siitakesieniä ja porsaan sisäfilettä, syntyy kaksi runsasta annosta tai neljä alkuruoka-annosta.



Ainekset

 
  • 2 rkl seesamiöljyä

  • 1 ras Emperor siitakesieniä

  • 2 tl tuoretta inkivääriä hienonnettuna

  • 2 valkosipulin kynttä hienonnettuna

  • 3 rkl soijakastiketta

  • 2 rkl miriniä

  • 1 punainen chili viipaloituna

  • 8 dl vahvaa kanalientä (8 dl vettä ja 2 kanaliemikuutiota)

  • Suolaa


  • 2 kananmunaa

  • Puoli pakettia (100 g) Santa Maria Egg noodeleita


  • 200 g porsaan sisäfileetä paistettuna


  • 1 dl kevätsipulia pilkottuna

  • Seesaminsiemeniä

  • Tuoretta korianteria



Valmistus

 
  1. Keitä munia suolatussa vedessä 7 minuuttia.

  2. Hienonna inkivääri ja valkosipulit.

  3. Viipaloi siitakesienet.

  4. Kuumenna seesamiöljy kattilassa.

  5. Lisää siitakesienet, inkivääri, valkosipuli, soija, mirini ja chili. Keitä pari minuuttia.

  6. Lisää joukkoon kanaliemi ja keitä 5 minuuttia.

  7. Lisää nuudelit ja keitä 5 minuuttia. Tarkista maku ja lisää suolaa tarvittaessa.

  8. Annostele lientä ja nuudeleita lautasille, lisää munanpuolikkaat ja viipaloitu porsaanfilee.

  9. Viimeistele annos kevätsipulilla, korianterilla ja seesaminsiemenillä.




Resepti: Pasi Kuronen / Liemi & Linssi Oy

 
 
 

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Commenti


bottom of page