top of page

Naudan entrecôtea ”yakiniku”, Emperor siitakesieniä, rapeaa perunaa ja misomajoneesia

Tällä maukkaalla reseptillä saat arkeesi ripauksen luksusta! Reseptistä syntyy neljä annosta.





Ainekset

 
  • 300 g laadukasta naudan entrecôtea

  • suolaa

  • mustapippuria

  • puisia tai metallisia varrastikkuja


Yakiniku marinadi:

  • 2 rkl sokeria

  • 1 rkl riisiviinietikkaa

  • 0,5 dl soijaa

  • 1 rkl misotahnaa

  • 1 dl seesamiöljyä

  • 1 dl omenamehua

  • tuoretta chiliä


Misomajoneesi:

  • 1 dl laadukasta majoneesia esim. Hellman’s

  • 1 rkl misotahnaa

  • 1 tl sitruunamehua

  • 200 g jauhoista perunaa

  • öljyä friteeraamiseen

  • Emperor siitakesieniä

  • suolaa

  • tuoreita yrttejä koristeluun



Valmistus

 
  1. Tee ensin marinadi. Yhdistä kaikki marinadin aineet kattilaan ja keitä 5 min. Jäähdytä.

  2. Leikkaa entrecôte tasakokoisiksi kuutioiksi.

  3. Liota puisia varrastikkuja vedessä hetki. Pujota 3-4 lihakuutiota vartaaseen. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

  4. Laita lihavartaat marinadiin ja anna maustua mielellään seuraavaan päivään.

  5. Tee misomajoneesi yhdistämällä majoneesin aineet keskenään.

  6. Leikkaa perunat mandoliinilla ohuiksi suikaleiksi ja laita kylmään veteen.

  7. Paista vartaisiin väri kuumalla pannulla.

  8. Kypsennä 180 asteisessa uunissa 8 minuuttia.

  9. Kuumenna öljy paksupohjaisessa kattilassa 180 asteiseksi.

  10. Valuta perunat hyvin, niin ettei niissä ole enää vettä. Friteeraa öljyssä kullanruskeiksi ja rapeiksi.

  11. Paista samalla pannulla siitakesienet, mausta kevyesti suolalla.

  12. Kokoa annos laittamalla lautasen pohjalle paistetut siitakesienet ja sen päälle perunasuikaleet.

  13. Aseta varras perunoiden päälle ja levitä vartaan päälle misomajoneesia.

  14. Viimeistele annos tuoreilla yrteillä.




Resepti: Pasi Kuronen / Liemi & Linssi Oy

Comentarios


bottom of page