MIKSI KANNATTAA VALITA EMPEROR?
Valitsemalla Emperorin tuet kotimaisia pientuottajia. Emperor siitakkeet tarjoavat parasta mahdollista laatua ja ne kasvatetaan täysin luonnonmukaisesti.
Vastuullisuus on olennainen osa toimintaamme, joten voit olla varma, että valintasi on ympäristöystävällinen.
Lisäksi Emperor siitakkeet tunnetaan erinomaisesta, mehukkaasta ja pehmeästä maustaan, joka tekee niistä houkuttelevan vaihtoehdon ruoanlaittoon.
Valitsemalla Emperorin saat siis nauttia herkullisista siitakkeista samalla, kun tuet kotimaista tuotantoa ja kestävää viljelyä.
Tiesitkö? Siitakkeiden umami, eli "viides maku" vahvistaa ruoan omaa makua eli siitakkeet antavat runsaasti lisämakua ruokaan.
REFERENSSIT
NOBEL JUHLA-ATERIA 2023
Nobel palkintoseremonian jälkeen tarjoiltava Nobel Banquet Menu koostuu usein neljästä ruokalajista.
Suureksi iloksemme menun pääruokalautaselta löytyi vuonna 2023 laadukkaita Emperor minisiitakkeitamme.
MICHELIN-RAVINTOLAT
Emperor siitakkeitamme on löydettävissä useista Michelin-ravintoloista muiden loistavien ravintoloiden lisäksi.
​
Lue lisää Michelin-ravintoloista, -tähdistä ja kriteereistä täältä.
TUOTANTOPROSESSI
Tutustu alta Emperor luomusiitakesienten tarinaan aina kasvatusalustojen raaka-aineiden hankinnasta siihen, miten sienet löytävät tiensä lautasillemme.
1
2
3
4
5
6
7
8
KASVATUSALUSTOJEN VALMISTUS
Kasvualustamme rakennetaan luonnonmukaisista raaka-aineista, jotka ovat peräisin lähiseutumme luomutiloilta. Raaka-aineet lisätään laadukkaisiin Sac O2 -suodatinpusseihin.
ALUSTOJEN STERILOINTI JA JÄÄHDYTYS
Alustat steriloidaan autoklaavaamalla 120 asteessa, jonka jälkeen ne jäähdytetään ennen rihmaston istuttamista.
RIHMASTON ISTUTUS
Kasvualustoihin istutetaan laadukas rihmasto steriilissä tilassa.
ESIKASVATUS
Sienten esikasvatus tapahtuu tarkkaan hallituissa olosuhteissa ja se kestää noin 13 viikkoa.
ALUSTOJEN SIIRTÄMINEN VILJELYTILOIHIN
Alustat riisutaan pusseistaan ja siirretään erissä kasvatushalleihin suunnitellun vuosikierron mukaisesti.
SIENTEN POIMINTA JA LAJITTELU
Noin viikon kuluttua siirrosta kasvatushalleihin sienet ovat valmiita poimittaviksi. Sienet lajitellaan poimintavaiheessa aistinvaraisen laadunvalvonnan alla eri luokkiinsa.
SIENTEN PAKKAAMINEN
Sienet pakataan edelleen tarkan laadunvalvonnan alla kierrättäviin laatikoihin ja kuluttajarasioihin laadun ja koon mukaan.
KULJETUS KOTIMAAN MARKKINOILLE JA VIENTIIN
Pakkaamisen jälkeen siitakkeet ovat lähtövalmiina suorittamaan tärkeää tehtäväänsä, eli ilahduttamaan ihmisten makuhermoja.
Siitakesienten vaatiman kylmäketjun säilyttämisen varmistaa tuoretuotteisiin erikoistunut korkealuokkainen logistiikkapalvelu.
EMPEROR SIITAKESIENTEN KASVUALUSTA
Kasvualustamme luonnonmukaiset raaka-aineet ovat peräisin lähiseutumme luomutiloilta.
VEHNÄ
Mika Suomen luomutilalta
HAKE
Sertifioitu koivuhake Emil Raimorannan luomutilalta
RIHMASTO
Laadukas rihmasto belgialaisesta yrityksestä Myceliasta
Käytetyt kasvualustat päätyvät takaisin Raimorannan tilalle maanparannusaineeksi.
Yhdestä kasvatusalustasta voi kasvaa yli 100 sientä satoa kohden.