top of page
Miksi valita Emperor?
nettisivutausta.png
IMG_9729.jpg

MIKSI KANNATTAA VALITA EMPEROR?

Valitsemalla Emperorin tuet kotimaisia pientuottajia. Emperor siitakkeet tarjoavat parasta mahdollista laatua ja ne kasvatetaan täysin luonnonmukaisesti.

 

Vastuullisuus on olennainen osa toimintaamme, joten voit olla varma, että valintasi on ympäristöystävällinen.

Lisäksi Emperor siitakkeet tunnetaan erinomaisesta, mehukkaasta ja pehmeästä maustaan, joka tekee niistä houkuttelevan vaihtoehdon ruoanlaittoon.

 

Valitsemalla Emperorin saat siis nauttia herkullisista siitakkeista samalla, kun tuet kotimaista tuotantoa ja kestävää viljelyä.

info.png

Tiesitkö? Siitakkeiden umami, eli "viides maku" vahvistaa ruoan omaa makua eli siitakkeet antavat runsaasti lisämakua ruokaan.

nettisivutausta.png

REFERENSSIT

nobel.jpg

NOBEL JUHLA-ATERIA 2023

Nobel palkintoseremonian jälkeen tarjoiltava Nobel Banquet Menu koostuu usein neljästä ruokalajista.

 

Suureksi iloksemme menun pääruokalautaselta löytyi vuonna 2023 laadukkaita Emperor minisiitakkeitamme.

Michelin_guide_logo.png

MICHELIN-RAVINTOLAT

Emperor siitakkeitamme on löydettävissä useista Michelin-ravintoloista muiden loistavien ravintoloiden lisäksi.

​

Lue lisää Michelin-ravintoloista, -tähdistä ja kriteereistä täältä.

Referenssit
nettisivutausta.png

TUOTANTOPROSESSI

Tutustu alta Emperor luomusiitakesienten tarinaan aina kasvatusalustojen raaka-aineiden hankinnasta siihen, miten sienet löytävät tiensä lautasillemme.

Tuotantoprosessi
nettisivutausta.png

1

2

3

4

5

6

7

8

KASVATUSALUSTOJEN VALMISTUS

Kasvualustamme rakennetaan luonnonmukaisista raaka-aineista, jotka ovat peräisin lähiseutumme luomutiloilta. Raaka-aineet lisätään laadukkaisiin Sac O2 -suodatinpusseihin.

ALUSTOJEN STERILOINTI JA JÄÄHDYTYS

Alustat steriloidaan autoklaavaamalla 120 asteessa, jonka jälkeen ne jäähdytetään ennen rihmaston istuttamista.

RIHMASTON ISTUTUS

Kasvualustoihin istutetaan laadukas rihmasto steriilissä tilassa.

ESIKASVATUS

Sienten esikasvatus tapahtuu tarkkaan hallituissa olosuhteissa ja se kestää noin 13 viikkoa.

ALUSTOJEN SIIRTÄMINEN VILJELYTILOIHIN

Alustat riisutaan pusseistaan ja siirretään erissä kasvatushalleihin suunnitellun vuosikierron mukaisesti.

SIENTEN POIMINTA JA LAJITTELU

Noin viikon kuluttua siirrosta kasvatushalleihin sienet ovat valmiita poimittaviksi. Sienet lajitellaan poimintavaiheessa aistinvaraisen laadunvalvonnan alla eri luokkiinsa.

IMG_4950.jpg

SIENTEN PAKKAAMINEN

Sienet pakataan edelleen tarkan laadunvalvonnan alla kierrättäviin laatikoihin ja kuluttajarasioihin laadun ja koon mukaan.

KULJETUS KOTIMAAN MARKKINOILLE JA VIENTIIN

Pakkaamisen jälkeen siitakkeet ovat lähtövalmiina suorittamaan tärkeää tehtäväänsä, eli ilahduttamaan ihmisten makuhermoja.

 

Siitakesienten vaatiman kylmäketjun säilyttämisen varmistaa tuoretuotteisiin erikoistunut korkealuokkainen logistiikkapalvelu.

nettisivutausta.png

EMPEROR SIITAKESIENTEN KASVUALUSTA

Kasvualustamme luonnonmukaiset raaka-aineet ovat peräisin lähiseutumme luomutiloilta.

SuomiSiitake_Alusta-01-taustaton.png

VEHNÄ

Mika Suomen luomutilalta

HAKE

Sertifioitu koivuhake Emil Raimorannan luomutilalta

RIHMASTO

Laadukas rihmasto belgialaisesta yrityksestä Myceliasta

recycle.png

Käytetyt kasvualustat päätyvät takaisin Raimorannan tilalle maanparannusaineeksi.

info.png

Yhdestä kasvatusalustasta voi kasvaa yli 100 sientä satoa kohden.

Kasvualusta
bottom of page